Centenars de persones han protestat a la plaça Roja de la Ciutat Meridiana contra l’últim cas de violència masclista a la ciutat. Dijous passat una dona va morir apunyalada i els Mossos d’Esquadra van detenir la seva parella com a presumpte autor de l’homicidi. Diverses entitats feministes i partits polítics com Barcelona en Comú, ERC i la CUP s’han sumat a la convocatòria. Els manifestants, la majoria veïns, han fet una marxa fins davant del portal on residia la víctima i han repartit roses blanques.

Els manifestants denuncien que “els assassins semblen tenir carta blanca” perquè les institucions no actuen correctament per lluitar contra aquesta xacra. “La impunitat cada vegada és més gran”, diuen. També lamenten que les mobilitzacions i pressions per part de col·lectius feministes no aconsegueixen que les institucions aportin prou recursos. “Estat i Catalunya han retallat molts diners en polítiques i programes d’intervenció integral de les violències masclistes”, han apuntat les entitats organitzadores de la protesta en un comunicat. Han aprofitat per demanar més implicació de les dues administracions.

Suport de partits polítics

Barcelona en Comú de Nou Barris ha donat suport a les reivindicacions de la protesta. També ho han fet ERC i la CUP. Les tres formacions polítiques han difós la convocatòria a través de les xarxes socials amb l’etiqueta “Ens volem vives”. El regidor de Ciutadans Santiago Alonso també ha participat en la concentració.

Denuncien la invisibilització de la violència psicològica

A banda de denunciar la manca de recursos, les entitats feministes destaquen que el sistema judicial tampoc no beneficia la víctima. En un comunicat assenyalen que “ens demanen que denunciem, però la majoria de les denúncies acaben en absolució”. Afegeixen que “el sistema judicial no té en consideració la violència psicològica […]” i demanen “lluitar contra totes les violències masclistes, quotidianes i invisibilitzades que vivim les dones”.