Els veïns d’un dels blocs de pisos que queden a tocar del nou parc d’Antoni Santiburcio denuncien filtracions d’aigua al pàrquing de l’edifici. El seu immoble queda just al costat d’un dels espais del parc que encara no s’han acabat i els afectats asseguren que l’aparcament se’ls inunda com a conseqüència de les obres.

Un dels afectats, Ferran Almudí, afirma que “les aigües es filtren perquè hi ha sorra, però no hi ha parament que les aturi”.  També la Concepció Montorio en fa responsables els treballs municipals i els moviments de terra que han comportat, que considera que no s’han fet “com hauria de ser” perquè “a la primera que ha plogut, hi ha hagut filtracions”.

La pluja que el darrer 17 d’agost va cobrir d’aigua diversos carrers de la ciutat també va deixar empremta en aquest bloc del passeig de Torras i Bages. L’aigua es va començar a acumular al primer soterrani i va baixar per la rampa fins a la darrera planta on, a més dels aparcaments, també es van omplir d’aigua alguns trasters.

Traster amb aigua acumulada a Sant Andreu

Insisteixen a l’Ajuntament que resolgui la problemàtica

Els veïns temen que la situació es vagi repetint cada cop que plou i que l’acumulació d’aigua de manera reiterada acabi malmetent l’estructura de l’edifici. Per això, tenint en compte que s’apropa la tardor, reclamen solucions urgents a l’Ajuntament. A més, asseguren que les filtracions també han fet malbé el sistema antiincendis i que han hagut de desconnectar l’alarma per evitar que soni de manera permanent. També del sistema n’ha resultat afectada l’extracció de fums. Segons han explicat, no funciona el detector de CO2 i, per tant, l’extractor no s’activa de automàticament, sinó que l’han d’anar encenent i apagant manualment.

L’Ajuntament assegura que ja està treballant per resoldre el problema, tot i que fonts municipals apunten que les causes de les filtracions són diverses. Segons han informat, estan valorant les actuacions que es poden fer per millorar la capacitat de drenatge de la zona entre aquest divendres i la setmana que ve. El consistori també preveu reunir-se amb els afectats en els propers dies.