"Ens hem ajuntat aquí 5 o 6 i amb coixins, i vinga a cremar estrés i és molt divertit això" "Muchos almohadazos, no sabes de dónde te vienen, no sabia que iba a ver una guerra de aquí y bueno, aquí estoy."

En aquesta guerra cívica només hi ha dues regles: utilitzar coixins sense cremallera i no colpejar a qui no pugui defensar-se amb un altre coixí. Hi ha participat públic de totes les edats, però, sobretot, gent jove i turistes. Al final de la lluita, el terra de la plaça de Catalunya ha quedat recobert per una catifa de plomes i restes de coixins.

L’activitat és fonamentalment lúdica, tot i que al darrere hi ha també un missatge de reivindicació de l’ús de l’espai públic per part dels ciutadans. Enguany, alguns dels participants hi han volgut sumar-ne un altre: el de rebuig contra la resposta de la Unió Europea a l’arribada de refugiats. Els promotors de la plataforma Crit pels Refugiats, que diumenge passat ja es van reunir a la plaça de Catalunya, han pintat els seus coixins amb la paraula “vergUEnza”.