En Peter i l'Andrew són dos australians que vénen del paradís dels surfistes. Potser per això es prenen tan seriosament la conservació dels mars. Avui han presentat la "seabin", un dispositiu que neteja sol l'aigua: en una hora pot recollir un quilo i mig de brossa. Traduït en un any, es podria recollir mitja tona de deixalles amb una sola màquina. ANDREW TURTON, cofundador del projecte Seabin "Part d'aquest projecte, per mi és crear consciència. Cada individu pot ajudar sent responsable amb les deixalles, els plàstics." Diversos governs estan interessats en el dispositiu. A Barcelona li faria falta una eina com aquesta, segons afirma un dels seus fundadors. PETER CEGLINSKI, cofundador del projecte Seabin "Hi ha molta contaminació aquí. No és de Barcelona, és de l'Àfrica, de França... i el Mediterrani és un lloc molt complicat perquè les deixalles no poden sortir-ne." El "seabin" és una de les propostes ecològiques que es poden trobar a la segona edició del Surfcity. MARC CONCA, codirector de l'Arnette Surfcity Festival "Som a l'aigua i veiem com l'aigua del mar està canviant. És un desastre i és hora de fer una crida per tenir consciència de tot això." Al festival, també s'hi pot trobar material, roba especialitzada i art relacionat amb el surf. Només ahir, unes 3.000 persones van passar pel Surfcity, la mateixa xifra que el total de l'edició del 2015. Per això, els organitzadors estan contents i esperen igualar l'èxit l'any que ve.

En una hora, la Seabin (o “bossa del mar”) filtra diversos litres d’aigua i pot recollir fins a un quilo i mig de deixalles. Això vol dir que en un any es podria recollir mitja tona de brossa. I això, amb tan sols una cistella flotant d’uns centímetres de diàmetre. És el projecte que han presentat a l’Arnette Surfcity Festival de Barcelona els australians Peter Ceglinski i Andrew Turton.

És una de les propostes ecològiques que es presenten al festival. De fet, segons el codirector, Marc Conca, la cita del surf també vol contribuir a respectar el medi ambient: “L’aigua del mar està canviant, és un desastre i és hora de fer una crida per tenir consciència de tot això”.

Aquesta ha estat la segona edició del festival de surf i els organitzadors estan molt contents amb les xifres de participació. Han doblat les visites respecte el 2015 i s’han acostat a les 6.000 persones. El Surfcity s’ha celebrat durant tot el cap de setmana a la Fabra i Coats. L’any passat va tenir lloc al Convent dels Àngels.