CAMIL ROS, secretari general de la UGT "La nostra voluntat no és de fer vivenda per fer vivenda sinó vivendes que puguin generar el dret a l'habitatge i a la màxima cohesió social de les persones treballadores en barris com aquest, per tant és un triple missatge la possibilitat de l'accés a l'habitatge, l'accés digne, la cohesió social i que tots els barris en aquest cas de Barcelona, puguin tenir un habitatge de qualitat."

La cooperativa de la UGT ha entregat més de 3.000 habitatges des que es va posar en marxa ara fa 20 anys. Promocions de pisos que s’han fet en diferents punts del territori català. La darrera promoció és la que s’ha construït a la plaça Joaquim Serra: 55 habitatges que garanteixen l’eficiència energètica.

La inauguració d’aquests pisos s’ha fet coincidint amb la celebració dels 20 anys de la cooperativa de la UGT. El sindicat i la Generalitat han destacat que la tasca de la cooperativa és assegurar el dret a l’accés a un habitatge digne a través de preus assequibles. Aquest ha estat el primer acte de Camil Ros com a nou secretari de la UGT, després de ser escollit en el darrer congrés del sindicat. Ros ha explicat que la voluntat  de la cooperativa és fer habitatges que puguin generar el dret a l’habitatge i a la màxima cohesió social de les persones treballadores en els barris que més ho necessiten. Ha apostat per continuar mantenint les sinergies amb totes les administracions.

També ha participat de la inauguració la consellera d’Habitatge, Meritxell Borràs, que ha defensat la feina de la cooperativa de la UGT, en aquest sentit, s’ha mostrat partidària de mantenir una estreta col·laboració amb el sindicat per tal de crear habitatge. Ha assegurat que encara queda molta feina per fer en matèria d’habitatge i que s’ha de treballar per garantir l’accés a tothom.

Des de l’ajuntament, el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, ha explicat que promocions com la que s’ha estrenat al districte de Nou Barris, milloren la qualitat de vida del barri. Ha assegurat que les polítiques d’habitatge són una prioritat pel govern municipal i una de les mesures que prioritzaran és la recuperació d’habitatges buits amb l’objectiu de rehabilitar-los i aconseguir que tinguin un bon ús.