MARIA DANTAS, Tras la Manta "La nostra versió dels fets és bàsicament que es va demanar al metge que les declaracions d'aquesta persona fossin fetes lluny de la policia i això no es va fer." AZIZ FAYE, venedor ambulant "Y de repende vinieron como cinco chicos corriendo. Mis compañeros algunos se asustaron, fuimos todos corriendo hacia el metro. Algunos decían que eran secretas y tal. Todo el mundo nos cola`psamos y algunos se cayeron."

La concentració ha començat a les 17 h amb el suport de diversos moviments socials i també d’alguns representants de la CUP, entre ells els regidors María José Lecha i Josep Garganté. Com ja s’ha fet en altres ocasions, un grup de venedors ambulants s’instal·len en un lloc visible com a protesta simbòlica per reivindicar els seus drets.

El col·lectiu manter denuncia que pateixen una persecució policial i defensen que la seva activitat és la manera que tenen de poder viure. Els membres dels moviments socials presents en el mercat rebel han fet discursos de suport i han demanat públicament que es canviï la legislació per millorar les condicions de vida dels manters i de tots els immigrants.

El mercat rebel d’aquest diumenge ha tingut molt més suport que en altres ocasions i es produeix després de la denúncia contra el regidor de la CUP Josep Garganté, acusat d’haver coaccionat presumptament un metge perquè canviés l’informe mèdic d’un manter ferit durant una actuació de la Guàrdia Urbana. Els fets es van produir el 23 de març i diversos manters han assegurat aquest diumenge que l’home va ser víctima de la persecució policial que pateix el col·lectiu. També han defensat que l’única intenció de Garganté era que el manter pogués declarar davant del metge sense presència policial.