Després de la batussa, en què també van resultar ferits dos vianants i un manter, aquest últim va ser traslladat en braços per quatre companys al CUAP Perecamps, amb una inflamació al turmell. Hi van acudir diversos agents de la Guàrdia Urbana i també diversos membres del col·lectiu Tras La Manta, amb Josep Garganté, el regidor de la CUP ara acusat de coaccionar el metge que va atendre el manter. Al vídeo que va transcendir ahir, gravat per un altre agent amb el mòbil, es veu com Garganté demana al metge que torni a reconèixer el manter a soles i no en presència d’un guàrdia urbà. L’atestat policial diu que a l’ambulatori Garganté “es va identificar mitjançant document de l’Ajuntament en qualitat de regidor”.

L’agent ferit va ser atès a la mútua, on després de curar-lo de les lesions no va necessitar la baixa laboral, segons reconeix l’atestat. L’informe policial explica que els agents van aconseguir marxar de l’estació de metro on es van enfrontar amb els manters “mentre eren increpats de manera agressiva” i que “el grup de venedors va continuar cridant i llançant pedres i objectes diversos, fent gestos de sortir a la via pública de manera amenaçadora”.

Segons aquesta versió, que els guàrdies urbans implicats van escriure unes hores després dels fets, en la seva fugida el grup de manters també va lesionar dos vianants que “van ser atropellats i trepitjats pels venedors, que en cap moment van intentar d’ajudar-los ni a aixecar-se”. L’informe també diu que els agents de la Guàrdia Urbana van oferir assistència al manter, però que la va rebutjar.