El districte de Sarrià – Sant Gervasi ha atorgat a Pilar Clarasó la Medalla de la Dona per la seva tasca emprenedora en l’àmbit de l’educació. Es tracta d’un guardó que es dona anualment per reconèixer la feina feta per una dona que hagi nascut, viscut o treballat al districte. Sarrianenca de tota la vida, Clarasó és monja i professora i ha estat al capdavant de l’Escola Sagrat Cor de Sarrià durant 25 anys.

Emprenedora en educació

Quan veu que algú necessita ajuda, Pilar Clarasó no es queda indiferent. Per ajudar el seu entorn ha liderat iniciatives ben diverses. Fa 14 anys va aconseguir el finançament per reformar l’Escola Mare de Déu del Roser de les Planes per a nens en risc d’exclusió social. Una altra aportació important ha estat integrar l’Escola d’Educació Especial Nadís al Sagrat Cor.

Suport als infants amb discapacitat

Clarasó va liderar fa 10 anys la construcció d’un nou edifici de Nadís dins el recinte del Sagrat Cor de Sarrià, quan el centre d’educació especial es va quedar sense lloc on seguir la seva tasca educativa.

L’Escola d’Educació Nadís està ubicada al Sagrat Cor
Has de fer un món millor i has de traspassar el que tu tens als altres si pots. ”
Pilar Clarasó, Medalla de la Dona

La integració de Nadís al Sagrat Cor ha fet que els alumnes de l’escola ordinària coneguessin els alumnes d’educació especial a través del voluntariat. “És una innovació en l’àmbit educatiu: els nens conviuen, tant els d’educació especial com els que no necessiten educació especial conviuen i s’enriqueixen mútuament“, exposa Celia Martínez Pujol, consellera de feminisme de Sarrià – Sant Gervasi.

La importància de la feina en equip

“La medalla no és meva, és de tots i has d’analitzar per què la tens. Realment si jo no hagués tingut al costat les persones que he tingut, no podria tenir la medalla”, assegura Clarasó. I, de fet, aquests dies tant professors com alumnes del Sagrat Cor s’han apropat a felicitar-la pel guardó i també per la seva empenta i ganes d’ajudar els més vulnerables.