En concret, aquest cap de setmana s’enderroquen dos edificis que acollien quatre pavellons, 19-20-21-22, que eren els darrers que quedaven dempeus. La Generalitat de Catalunya ha recuperat aquesta setmana la possessió del pavelló número 22, que estava ocupat il·legalment, i immediatament es van inutilitzar els edificis per poder iniciar l’enderroc.

Els enderrocs dels pavellons dels antics funcionaris de la presó es van iniciar a l’abril de 2013. Es va començar amb els pavellons 3 i 4, ubicats al carrer del Pare Pérez del Pulgar, 36-38. El primer d’aquests pavellons havia patit un incendi i el segon havia estat ocupat il·legalment per una família que va marxar voluntàriament.

Posteriorment, durant el mes de novembre es van enderrocar els pavellons 5-6, 7-8, 15-16 i 17-18, i es va arranjar el mur perimetral del recinte de l’antiga presó, així com l’adequació dels solars restants.

En total, l’Ajuntament de Barcelona ha destinat 250.000 euros per fer aquests enderrocs. El solars que quedaran lliures està previst que s’utilitzin per activitats provisionals, acordades amb les entitats veïnals, fins que se n’executi el planejament urbanístic definitiu.