MIQUEL RIVERA, assessor mèdic d'Acción Psoriasis "Explicant que és una malaltia no contagiosa i que no implica cap risc per les persones que conviuen amb els malalts de psoriasi, això que fa que el que pateix la psoriasi no se senti rebutjat. JAVIER FERNÁNDEZ "Me han propuesto participar en esto y no me importa llevar la pegatina, para nada." YASMÍN MONTILVA "De mi familia hay varias personas que la tienen, soy venezolana, y sé que es una enfermedad difícil."

A través d’unes calcomanies que simulen les ferides provocades per la psoriasi, una vuitantena de voluntaris han participat en la campanya “És Psoriasi, i què?” organitzada per l’associació Acción Psoriasis. Els banyistes que són aquest dissabte a la platja de Sant Sebastià poden veure a la seva pell com són les ferides que apareixen als pacients arran de la malaltia. A més de repartir les calcomanies, també s’han instal·lat a la platja dues fotografies de cinc metres, de dos pacients de psoriasi.

La psoriasi és una malaltia infecciosa de la pell i a vegades de les articulacions, que provoca èczemes o ferides a la pell. És una malaltia crònica que afecta el 2% de la població mundial i que sol aparèixer entre  els 15 i els 35 anys. No és hereditària però existeix una predisposició genètica a tenir-la, és a dir, la majoria de pacients que la pateixen tenen familiars directes que també tenen psoriasi.

L’objectiu d’aquesta campanya és fer visible aquesta malaltia no contagiosa i d’aquesta manera eliminar els complexos dels que la tenen perquè puguin anar a la platja i a la piscina sense haver d’amagar la seva pell.