Van operar la seva germana per fi ahir al vespre i avui la Núria respira ja més tranquil.la. Però des de dissabte passat, quan va tenir un accident de moto, cada dia que la visitava pensava -perquè li deien- que l'operarien. Això sí, sempre que hi hagués un quiròfan lliure. I així han passat sis dies, amb un trencament de lligaments i peroné, i un dolor mitigat a base de medicaments. NÚRIA MARTÍNEZ, germana de la pacient "Cada dia que ha estat ingressada a l'hospital ha estat en dejú fins a la nit, que veient que no l'operaven, potser a les 10 o 11 de la nit li han donat sopar. Però ha estat un parell de vegades 24 hores sense cap tipus d'aliment." Fonts de l'Hospital del Mar han explicat que l'última setmana hi ha hagut un important increment de demandes a urgències, i en especial de casos que requerien quiròfans. Això ha causat demores en operacions que no són tan prioritàries perquè no comporten un risc evident per a la vida. Però per a la Núria, la seva germana també corria riscos. NÚRIA MARTÍNEZ "Pot haver vessament vascular, potser, pot ser que faci algun trombo, i això et posa en risc. Quan vaig sentir les paraules del conseller, em vaig empipar moltíssim. Et diu que no hi ha cap problema, que les úrgencies són ateses, que no hi ha problema de llits. Crec que és totalment irreal i que és mentida." Segons la Núria, el mateix personal denuncia que la direcció del centre no autoritza l'obertura de més quiròfans. L'hospital assegura que tampoc no se n'han tancat durant el juliol. De moment, la Núria ha presentat una reclamació i ha denunciat el cas davant del síndic de greuges.

El cas l’ha denunciat a BTV la Núria Martínez, la germana de la pacient. Ha explicat que cada dia que ha estat ingressada l’han preparat per a l’operació per si hi havia disponibilitat de quiròfans. Això vol dir que estava sense menjar ni beure durant tot el dia, fins a la nit, quan ja es veia que l’operació es posposava fins a l’endemà i li donaven sopar. També ha rebut cada dia medicació pel dolor, fet que li provocava malestar i angoixes. La Núria denuncia que el retard a intervenir la seva germana li podria haver provocat també problemes vasculars o altres complicacions.

Fonts de l’Hospital del Mar han confirmat que en l’última setmana hi hagut un “pic important” de demandes a urgències i un increment de “requeriments de quiròfans”. Això ha provocat demores en algunes intervencions ja que s’han prioritzat les que comporten riscos més evidents per a la vida. A més, s’han d’afegir les operacions que ja estaven programades. En qualsevol cas, a l’hospital asseguren que durant el juliol no s’ha tancat cap quiròfan.

Segons la Núria Martínez, el personal que ha assistit a la seva germana els ha explicat que la plantilla ha demanat que s’obrin més quiròfans quan hi ha necessitat, però que la direcció no ho autoritza. La família de la dona ha portat el cas al síndic de  greuges i ha posat una reclamació a l’hospital.