Aquest cap de setmana s’ha inaugurat amb pluges el pessebre de la plaça de Sant Jaume inspirat en la Barcelona romana. La Carme, barcelonina, opina que és “molt bonic i cada any es superen”. Ha explicat també que el fet que els reis aquest cop arribin en una barca a la platja és curiós, però li encanta.

Mario Pons i Isabel San Segundo han visitat durant el dia dos cops el pessebre: “Volíem veure també com era de nit amb la il·luminació i la veritat és que està preciós, s’hi veuen molts detalls“.

El pessebre també ha provocat cares de sorpreses entre turistes que o bé no n’havien vist mai cap o bé el veuen diferent als que es fan al seu país. És el cas de Jean Baptiste, un turista francès que explica que és molt curiós veure-hi el nen Jesús ja present, perquè a França no es mostra fins al dia del seu naixement, el 25 de desembre.

Fa anys, els visitants criticaven que els pessebres de la plaça de Sant Jaume eren massa innovadors i no seguien amb la tradició d’aquesta celebració. Aquest any, però, el pessebre presenta elements més tradicionals i de moment ha estat molt ben rebut pels visitants.

Un altre pessebre que s’ha inaugurat aquest cap de setmana ha estat el del claustre de la Catedral de Barcelona. “La pluja no ha estat un impediment. Hem visitat la Fira de Santa Llúcia, la Catedral i ara anirem cap a la plaça de Sant Jaume”, explica la Mercè, una barcelonina que visita cada any les fires i pessebres de la ciutat.

La Mireia Arribas també ha anat amb la seva família a fer una volta per Barcelona i a veure els pessebres “A mi m’ha agradat més el de la catedral, és més real, tot i que el soldat romà que fa voltes a l’altre pessebre és també molt divertit“, explica.