Fa dos anys que l'Àlex és voluntari del Gran Recapte, ell treballa durant la setmana, per això no ha pogut fer de voluntari fins avui. S'organitzen en torns de 4 hores i es distribueixen per aliments. A ell li han tocat recopilar les sopes. "Estem a una secció on ens ha tocat el brou, i com que no n'hi ha gaire vaig buscant ales capses gran per anar recollint i anr més ràpid" Ell es passa el matí buscant brou amunt i vall, i altres buscant arròs o galetes. "Es improvisado, veo que faltan cajas, voy a buscar cajas, rotulo de que es cada caja... Estoy con las galletas y con el arroz. Había venido abrigada porque el centro es muy grande pero estoy sudando" Tot el procés comença amb ells, esperen l'arribada de cada capsa gran per començar a distribuir els aliments. Un cop ja tenim aquí la banyera, comença l'acció. "Les fiquem a l'embut i l'embut ho va repartint, un agafa la llet, un altre la pasta, un altre les galetes, etc" "De moment aquí de voluntaris no en falten pèrò els hi queda molta feina, calculen que fins el 23 de desembre necessitaran gent per classificar i organitzar tot el material que han recollit" Dilluns mateix el menjar ja es començarà a repartir entre les 250 mil persones que tenen censades, segons els serveis socials dels ajuntaments. Són un 10 per cent més que l'any passat. El menjar es fa arribar a les entitats que el reparteixen com Càritas, Creu Roja o menjadors socials. EDUARD ARRUGA, president Banc dels Aliments de Barcelona "Les tenim a totes classificades i assignades a una entitat concreta perquè volem una distribució justa, que no hi hagi persones que puguin aprofitar-se d'anar a varies entitats, i en canvi, anar només a una que és la que els hi procura l'alimentació" Entre els 250.000 atesos d'aquest gran acte de solidaritat hi ha 10.000 nens. El Gran Recapte d'aquest any dóna per alimentar-los durant dos mesos.
El centre logístic ubicat al Prat de Llobregat, a tocar de la Zona Franca, rep tots els aliments que s’han recollit a la demarcació de Barcelona. Allà hi treballen en torns de quatre hores els voluntaris per tal d’agrupar els aliments per tipus i organitzar-los en capses. Calculen que hauran d’estar treballant fins al 23 de desembre per tenir-ho tot classificat.
Pel recapte d’aquest any es demanaven sobretot oli, llet, llegums i conserves de carn i peix. Els organitzadors estan molt agraïts a la població perquè han respost a la crida i han assegurat que hi haurà prou aliments d’aquest tipus. A més a més, també s’ha recollit gran quantitat de pasta, arròs, galetes i llet infantil.
Dilluns mateix ja es començarà a fer la distribució d’aliments entre les entitats que treballen amb el Banc dels Aliments. Entitats com Càritas, Creu Roja o menjadors socials són les que repartiran el menjar entre els 250.000 beneficiats, un 10% més que l’any passat. El Banc del Aliments té la llista dels beneficiaris, que és la que li passen els serveis socials dels diferents municipis. A partir d’aquí, cada persona està vinculada a una entitat per assegurar que hi ha control sobre els aliments que se li donen i que no en rep per dues bandes.
El Banc del Aliments dóna les gràcies a la població que ha participat a la crida d’aquest any, fet que els ha permès superar la xifra de les 4.000 tones recollides. La xifra definitiva no la tindran fins d’aquí a uns dies perquè en algunes localitzacions el menjar ha anat a parar directament a les entitats i aquestes han d’informar del menjar que han rebut.