En aquesta edició, s’han seleccionat 40 participants, tant de dintre com de fora de Catalunya. L’únic requisit per participar en aquesta fira és la donació de 120 euros per parada, els quals van destinats a l’entitat Universigats, tot i que una petita part ha servit per muntar tota l’infrastructura de l’esdeveniment.

Universigats és una entitat creada el 2009 que cuida una colònia de 50 gats al jardí botànic de la Universitat de Barcelona, rere l’edifici de la plaça de la Universitat. “Aquestes entitats no reben gaires ajudes”, explica Vanesa Carrasquilla, fundadora del We Love Cats Market, remarcant que amb propostes així poden ajudar a aquestes institucions animalistes.

A la fira s’hi poden trobar tot tipus de productes fets a mà, la majoria no tenen una temàtica animal. Des de roba i joieria de tots els estils a productes per la casa i decoració, i una parada de galetes i pastissets. “M’agrada venir a aquesta fira ja que hi ha el públic valora el producte artesà a més dels principis que té la fira“, explica la participant Marta Barberà, de 2nd Funniest Thing.

La marca Rron, rron és, per això, l’excepció. El seu producte està enfocat als gats. Es tracta de llits fets 100% de llana. “Hem vingut aprofitant que és el nostre target i de moment el resultat és molt productiu” diu Lluis Torrents, empresari de la marca.

Dues parades ben curioses són la de Corazón de Galleta i Temedoy. Per una banda, Corazón de Galleta és una petita empresa d’una noia catalana que es basa en joieria feta amb puntes de llapis de colors. Per l’altra, Temedoy neix de les passions de dos germans, Dalmau i Gemma Oliveres: el dibuix i la costura. El seus productes tenen un toc infantil però a la vegada graciós. A més, ells han estat els encarregats de fer un tió gegant com a urna per als tiquets de la rifa del mercat.

Així doncs, s’ha muntat una rifa amb productes diversos: els artesans han donat obsequis, les revistes “Veo veo” i “kireii” han regalat exemplars de les seves revistes i l’editorial Lata de sal ha ofert llibres, també. Els assistents poden participar en la rifa, i a l’hora ajudar l’entitat Universigats, pagant un euro. El sorteig es publicarà dilluns a través de les xarxes socials.

La suma de dues passions: artesania i gats

Es tracta d’una idea emprenedora de dues joves periodistes amants dels gats i l’artesania, la Montse Casas i la Vanesa Carrasquilla. El 2012 van iniciar aquesta fira anual amb l’objectiu de recaptar fons per els gats abandonats i sense sostre de la ciutat, i a poc a poc s’han fet conèixer. En la primera edició van començar amb 20 artesans, la segona amb 30 i aquesta última amb 40. Així doncs, la fira ha anat creixent amb èxit i a més, s’ha convertit en un esdeveniment molt esperat tant pels artesans com pel públic.

“Malgrat la pluja la gent ha vingut força animada i els artesans estan molt disposats per a l’ocasió” explica Montse Casas. L’any passat van assistir-hi 2.500 persones i esperen que, malgrat el mal temps que està fent aquest cap de setmana, aquest any se superi aquesta xifra.