L’espai de l’intercanviador de Rodalies i metro de la plaça de Catalunya s’ha despertat sense la presència de manters, tot i que un grup de venedors ha estat tot el matí rondant per la zona. La imatge contrasta amb la d’aquests últimes mesos quan, segons Renfe, s’hi havien arribat a reunir prop d’un centenar de venedors a la manta. De fet, els vigilants del metro van denunciar fa setmanes al programa ‘bàsics’, de betevé, que la seguretat de les estacions estava en risc per aquest motiu.

El desallotjament dels venedors a la manta es va fer a primera hora de la tarda de dimarts en una operació conjunta de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra. El dispositiu, format per tres agents de cada cos, va permetre intervenir 915 objectes i es van interposar 21 denúncies als venedors.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, va explicar dilluns al programa ‘bàsics’, de betevé, que no s’havia pogut actuar abans, durant les festes de Nadal, per l’alerta terrorista. Pisarello també va reconèixer que la col·laboració amb els Mossos no ha funcionat i que miraran de trobar una solució durant la reunió que mantindran  l’Ajuntament i la Generalitat, amb la mediació del Síndic de Greuges, dimecres de la setmana vinent.

Un equip del ‘bàsics’ passa un dia amb els manters

El mateix dia del desallotjament, un equip de betevé va poder ser testimoni de com és un dia per als venedors a la manta al vestíbul de la plaça de Catalunya. Mentre que els manters reconeixen que prefereixen aquest emplaçament a, per exemple, anar a la Barceloneta o a la Rambla, perquè els dona “tranquil·litat”, els botiguers es queixen que els productes de la manta els treuen vendes i que, sobretot, els provoquen un problema de seguretat.

Aquest dimecres al matí sí que s’ha vist, en canvi, un grup reduït de manters a l’andana de l’estació de metro de Catalunya (Línia 3), on habitualment també posen a la venda peces de roba i complements.

 

Menters a l'andana de metro de Catalunya