(ACN) Uns 150 pensionistes han protestat davant la seu de CCOO a la via Laietana pel paper dels sindicats en l’acord de pensions amb el Govern espanyol. Alerten que és l’avantsala d’una reforma “més brutal” que vol “privatitzar el sistema”. Els concentrats, convocats per la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (COESPE) i per la Marea Pensionista de Catalunya, han tallat durant una hora un carril de la via Laietana. El cap de setmana, les entitats pensionistes ja van fer una protesta contra la reforma de les pensions.

Una comitiva dels manifestants ha entrat a la seu del sindicat per entregar-los un manifest i per fer palès el seu rebuig al pacte. A fora, els pensionistes concentrats han penjat cartells a l’entrada i han fet proclames en contra de CCOO i UGT, a qui han recordat que són “buròcrates” i que “no els ha escollit ningú per representar els pensionistes”.

Els pensionistes creuen que els “baby boomers” ja han pagat les seves pensions

El col·lectiu ha lamentat especialment les declaracions del ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, que demanava un “esforç” a la generació del “baby boom“, que hauria de “treballar més o cobrar menys”. El portaveu de Marea Pensionista i de COESPE, Ignacio Laguna, ha assegurat, en referència a aquesta generació, que “no és veritat que no s’hagin pagat les pensions”.

Laguna ha afegit que encara que siguin els sindicats majoritaris i els que s’asseuen a la taula de negociació, el seu col·lectiu “té la representativitat del carrer”. També ha dit que esperen que “els sindicats majoritaris s’adonin que la privatització no és el camí i participin en les opinions del moviment”. Les entitats repetiran la protesta davant la seu d’UGT.