El nou pavelló poliesportiu de L’Illa tindrà una coberta exterior feta de policarbonat cel·lular, un material translúcid que el dotarà d’un efecte llanterna en la foscor. Una de les arquitectes de l’equip responsable del projecte arquitectònic, Anna Noguera, explica que serà “un punt de llum” que il·luminarà aquesta zona del barri de les Corts. Mentre el poliesportiu estigui funcionant i ja sigui fosc, aquest material permetrà que la llum que es generi a l’interior traspassi al carrer i jardins contigu. També garantirà un bon aïllament tèrmic.

Un jardí vertical amb doble funció

L’equipament s’ampliarà en unes obres que començaran quan acabi el curs escolar. Alguns dels clubs que hi entrenen i els centres adjacents han expressat el seu neguit per quan comencin les obres. La seva complexa ubicació, a sobre d’una part de l’Escola de Santa Teresa de Lisieux, ha obligat l’equip a pensar solucions per augmentar-ne el volum amb materials lleugers, com per exemple la fusta laminada.

A més, el sostre estarà dotat de plaques fotovoltaiques que en permetran la sostenibilitat. Uns lluernaris garantiran la ventilació creuada per aconseguir un edifici eficient en termes de regulació de la temperatura. Una de les façanes tindrà també un jardí vertical que complirà una doble funció: dotar de verd el pati de l’Escola Santa Teresa i protegir del sol els usuaris del pavelló durant el dia. L’equipament tindrà grans finestrals que permetran veure l’exterior.

Millores en els accessos a dues escoles contigües

El nou pavelló tindrà una superfície de 4.369 metres, dues pistes i cinc plantes a la zona d’accessos i vestidors. La remodelació també servirà perquè l’Escola Santa Teresa guanyi un accés d’entrada i per reformular l’esplanada d’entrada al pavelló, i l’Escola Ítaca, amb més arbres, bancs, parterres i grades. Les obres d’ampliació i remunta d’aquesta instal·lació tindran un cost aproximat de 10 milions d’euros.