Baixem a la bugaderia de l'hotel. Aquesta és una de les últimes càrregues de sabó que fan a la rentadora. Aviat faran servir unes boles ecològiques que substitueixen el detergent. A més, aqui només arriben les tovalloles que els clients han deixat al terra del bany. Si les penjen, no les canvien, per estalviar així aigua, sabó i energia. JAVIER CONESA, cap de Manteniment dels Hotels NH "Antes el derroche estaba considerado como síntoma de opulencia. Hoy entendemos que el ahorro y la gestión idonia de los recursos es lo más inteligente para todos, los que proporcionamos el servicio y los que lo reciben." Totes les bombetes de l'hotel són de baix consum i només s'activa la calefacció o l'aire acondicionat quan el client introdueix la tarjeta que obre la seva habitació. Mesures com aquestes són les que proposa la guia d'hotels sostenibles que s'ha presentat avui. IMMA MAYOL, regidora de Medi Ambient "L'estalvi d'aigua, de residus, l'us intel·ligent de l'energia poden fer que el servei es doni igual però respectant el medi ambient. El benestar no té per què anar disociat de preservar els recursos." La calor que emet aquest circuit que refreda l'aigua per l'aire acondicionat es reaprofita per escalfar les aigues sanitàries. A més, al terrat hi ha 57 plaques solars. Tot plegat ha permès estalviar aquest any passat un 15% d'electricitat i gas, i un 20% d'aigua.