Era una de les persones més esperades per la premsa a l’entrada de l’Audiència Nacional, però al final l’exalcaldessa de Badalona s’ha salvat de les càmeres. Actualment, Maite Arqué és senadora i la llei li permet declarar directament al seu despatx. Per això, ahir Baltasar Garzón va anar-hi ahir per interrogar-la en qualitat de testimoni.

Qui sí ha anat a l’Audiència Nacional és l’exregidor de Barcelona, Ferran Julian. Ara és conseller de Regesa. Aquesta empresa pública -pertany al Consell Comarcal del Barcelonès- va encarregar pisos de protecció oficial a alguna de les immobiliàries que s’estan investigant.

Gairebé tots els interrogatoris han durant poc menys d’un quart d’hora. No se sap què han dit, però tothom sembla que n’ha sortit molt tranquil. De fet, el jutge els manté a tots com a testimonis del cas. Les seves declaracions haurien de servir per acabar d’esclarir com funcionava la presumpta xarxa de corrupció urbanística.

Operació sota sospita a Badalona
El jutge Garzón ha preguntat a l’exalcaldessa de Badalona per una operació urbanística que es va dur a terme al front marítim de la ciutat. El solar sota sospita és a tocar del port de Badalona. L’Ajuntament el va vendre a una de les immobiliàries presumptament implicada en la xarxa corrupta. Amb aquesta operació, el consistori va acabar perdent diners.

Segons la interlocutòria de Garzón, el municipi va deixar d’ingressar 14 milions d’euros. La compravenda de terrenys es va fer amb l’ajuda de Luís García, el suposat cervell de la trama. També hi haurien participat Lluís Prenafeta i Macià Alavedra. Tots ells estan implicats en l’operació Pretòria.