Segons ha informat Salut aquest divendres a la tarda en un comunicat, el nombre de persones afectades per aquest brot de gastroenteritis ja ascendeix a les 330, tot i que preveu que aquesta xifra pugui incrementar-se al llarg de les properes hores. Tant el Departament com l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) han obert una investigació per aclarir l’origen de la intoxicació, a través de diverses inspeccions i anàlisis epidemiològiques.

Una de les afectades és la seu de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) a Barcelona. Una de les seves treballadores, la Clara, ha relatat els fets en declaracions a Barcelona FM: “Avui a la matinada m’he començat a trobar malament, he començat a vomitar, sense forces, i tenia febre també, a part de mal d’estómac; he pensat que havia agafat algun virus, alguna passa, però l’empresa on treballo ha enviat un comunicat informant que la passa era provocada per les fonts d’aigua potable subministrada per l’empresa en qüestió.

Segons aquest testimoni, “hi ha molta gent afectada“. De fet, segons diu, “hi havia departaments que, de 30 persones, n’han anat a treballar tres; la gent que n’ha begut més o menys ha anat caient tothom”. Davant d’aquests fets, la direcció de la UOC ha decidit canviar les garrafes d’aigua de les diverses fonts o precintar-les.

Segons ha explicat l’empresa Eden en un comunicat, diversos clients s’hi han posat en contacte en els darrers dies per denunciar que alguns dels seus treballadors s’han trobat malament. Com a mesura preventiva, han retirat tots els lots procedents de la font d’Arinsal, a Andorra, que identifiquen com l’origen de la intoxicació. En total, han retirat 6.158 ampolles de més de 900 clients de les províncies de Barcelona i Tarragona.

La companyia assegura que la producció havia superat tots els controls sanitaris i que, quan disposin de les dades de les contraanàlisis en curs, actualitzaran la informació als seus clients. Els resultats podrien arribar dijous.