Els comerciants i restauradors de la Rambla valoren de forma dispar el dispositiu de seguretat dels Mossos per una alerta atemptat, un fort desplegament policial que continuarà fins passat Reis. Aquests dies, els agents fan controls a vehicles de grans dimensions com furgonetes, autobusos i autocars, especialment a la Rambla i les zones més concorregudes del centre i d’altres punts de Barcelona, com la Sagrada Família.

Per Diego Fernández, responsable del restaurant Moka, aquests dies “força gent local no ha aparegut, sobretot gent de pas que anava al centre a comprar”, Fernández ha sentenciat que aquest “és un any dolent“. També se n’han vist afectats a la cafeteria restaurant Cosmos, on han notat la repercussió dels desplegament policial amb una baixada de clients i l’anul·lació, a última hora, de dos dels seus apartaments.

En canvi, des de la cafeteria Zurich afirmen que no han notat una disminució de la clientela, un fet que també constaten des del Racó del Núria i la floristeria Carolina, la seva propietària, Carolina Pallàs, recorda “el silenci de la Rambla el matí del dia 24”, un ambient que s’ha anat recuperant al llarg de la setmana malgrat la presència policial.

El comerciants han pres precaucions davant l’amenaça terrorista des d’aquest dilluns 24 de desembre, vigília de Nadal, quan es va iniciar el dispositiu.