Hospital Cínic pioner extirpar tumors no palpables

L’Hospital Clínic continua sent el millor hospital de Catalunya segons l‘índex d’excel·lència hospitalària (IEH). A més, ocupa el tercer lloc en el rànquing estatal per darrere de la Fundación Jiménez Díaz i l’Hospital Universitario de la Paz, tots dos situats a Madrid. L’hospital barceloní cau així de la segona a la tercera posició respecte a la classificació elaborada fa un any.

Entre els deu millors hospitals, n’hi ha quatre situats a Catalunya. A més del Clínic, hi trobem l’Hospital Vall d’Hebron, l’Hospital Quirónsalud Barcelona, el Centre Mèdic Teknon i l’Hospital de Bellvitge. En aquest rànquing només hi apareixen hospitals de Madrid i de Barcelona, amb l’única excepció de l’Hospital Virgen del Rocío de Sevilla.

IEH 2018 Clínic

Què és l’índex d’excel·lència hospitalària?

L’Institut Coordenades de Governança i Economia Aplicada publica aquesta classificació per quart any. S’anomena índex d’excel·lència hospitalària (IEH) i es fa mitjançant enquestes a prop de 2.000 professionals de la salut d’Espanya. Mesura els resultats en funció dels resultats i percepcions dels professionals que treballen en els diferents centres. Algunes de les variables són la qualitat d’assistència, atenció personalitzada i l’eficiència dels recursos.