Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal que es dedicava a robar motos i cotxes de l’àrea metropolitana de Barcelona, els desballestava i en distribuïa les peces. S’han detingut quatre persones, que han quedat en llibertat després de passar a disposició judicial, i s’han recuperat 24 motocicletes i 33 vehicles que havien robat els últims sis mesos. El grup se’l relaciona amb el robatori de 12 motocicletes més que s’haurien investigat prèviament a la seva desarticulació.

La investigació va començar arran de la denúncia d’un veí de Sarrià-Sant Gervasi a qui li havien robat la motocicleta. Gràcies al geolocalitzador que l’home tenia al vehicle la van poder trobar. A partir d’aquí la investigació va permetre identificar i detenir quatre persones que es dedicaven al robatori de vehicles i que operaven des de tres cases que tenien a Begues, al Baix Llobregat.

Robatoris motos i cotxes

El responsable del grup criminal és un veí de Begues que ja tenia antecedents per delictes similars i que feia servir casa seva com a centre d’operacions. A banda d’aquesta casa, els Mossos en van escorcollar dues més: una era de mil metres quadrats, des d’on es feien els desballestaments dels vehicles robats i es manipulaven per posar les peces en vehicles comprats després d’un sinistre, i l’altra era una nau industrial, des d’on s’acabaven d’aprofitar les peces sobrants.

A Barcelona es roben prop de set motos cada dia

Segons dades dels Mossos d’Esquadra, durant aquest 2018 s’ha denunciat el robatori de 2.493 motos a la ciutat de Barcelona, és a dir, gairebé set cada dia. D’aquestes, se n’han pogut recuperat menys de la meitat, 1.046.

Els Mossos recomanen no deixar objectes de valor als vehicles, estacionar en espais il·luminats, freqüentats i a la vista de tothom, i, si es pot, instal·lar-hi una alarma. També demanen trucar al 112 en cas de veure alguna actitud sospitosa o si el vehicle ha estat forçat.