L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, creu que el fet que la Generalitat no pugui construir 1.700 pisos socials a Barcelona sense els pressupostos aprovats, és una notícia “molt preocupant”. Tot i això assegura que no li sorprèn i creu que des del PSC ja van advertir que no aprovar pressupostos “té conseqüències”. Creu que això és “la punta de l’iceberg d’una decisió molt poc responsable”.

Afirma que l’habitatge és el problema número 1 a Barcelona i avança que ara caldrà esperar que hi hagi un nou govern a Catalunya i veure si aquesta és la seva prioritat. Collboni ha dit que si aquestes inversions no es produeixen prendran decisions, perquè són solars propietat de l’Ajuntament i als ciutadans “els és igual qui fa l’habitatge”. L’anunci de la paralització d’aquests pisos socials, l’ha fet la consellera Ester Capella en una entrevista a el diari ‘El País’. El govern català tenia previst iniciar les obres el 2026.

L’alcalde ha lamentat que el fet de no aprovar pressupostos “té moltes altres conseqüències” i ha posat també d’exemple la paralització de les obres d’accessibilitat a l’estació de Sants. Ha dit, però, que en el cas dels comptes de Barcelona “això no passarà” i que els projectes podran tirar endavant. El 2 de maig, si l’oposició no planteja una moció de censura a l’alcalde, els comptes quedaran automàticament aprovats.

27 solars cedits

La cessió dels solars municipals al govern català la va fer Jaume Collboni durant la seva primera reunió amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Es tracta de 27 solars que permetrien construir fins a 1.764 habitatges públics a preus assequibles. La Generalitat havia d’invertir-hi, a través de l’Incasòl, gairebé 265 milions d’euros.