manifestacio barcelona
FOTO: SME-FEPOL

Sindicats del Mossos d’Esquadra s’han tornat a manifestar aquest dijous a Barcelona i han tallat el passeig de Gràcia. Els manifestants reclamen a Interior la manca de pagament des del mes d’octubre: “Reclamem a l’Administració que faci efectiu l’abonament de totes les hores nocturnes que ens deu des del mes de setembre, així com dels dies festius treballats”, explica una de les portaveus de SAP-Fepol, Imma Viudes.

D’altra banda, des de SAP-Fepol també demanen millores salarials retributives lineals per a tot el cos dels Mossos d’Esquadra i l’equiparació salarial amb Bombers. Viudes explica que s’han signat un acord amb algunes organitzacions sindicals, però “es tracta d’un acord de mínims i insuficient”. Això, diuen, ha provocat un greuge major entre unitats del cos.

No és la primera vegada que protesten per aquestes raons. A principis d’abril ja es van mobilitzar i van tallar l’avinguda Diagonal. Aquest dijous els manifestants tenen previst arribar fins al Departament d’Interior. Des de TMB alerten que la protesta ha provocat desviaments en algunes línies d’autobús.