projecte antic cinema Pere IV

El nou equipament del barri del Besòs i el Maresme està més a prop de ser una realitat. L’Ajuntament i el Servei Català de la Salut han signat un conveni per tirar endavant la construcció de l’edifici, que acollirà el CAP Besòs, la Biblioteca Ramon d’Alòs-Moner, actualment al Centre Cívic Rambla de Prim, i un auditori.

El projecte es construirà a l’espai de l’antic cinema Pere IV, que està sense ús des de fa més de vint anys. El regidor del districte de Sant Martí, David Escudé, assegurava en un tuit aquest dijous que l’equipament servirà per donar un millor servei al veïnat.

L’enderroc de l’antic cinema, amb retard

Segons el calendari previst, les obres de l’equipament han de començar aquest 2022 i ha d’estar llest el setembre del 2024. Ara per ara, però, l’edifici de l’antic cinema, que havia d’enderrocar-se durant el primer trimestre d’aquest any, encara està dret.

Edifici de l’antic cinema Pere IV.

Un projecte impulsat per la Generalitat i l’Ajuntament

La construcció de l’equipament està inclosa dins el Pla de barris 2021-2024 i preveu una inversió de 15 M €, dels quals nou els aportarà l’Ajuntament i, els altres sis, el Departament de Salut de la Generalitat. Es tracta del projecte més ambiciós del Pla de barris al districte, que destinarà gairebé 13 milions d’euros al Besòs i el Maresme.

Quan estigui llest el nou edifici, el CAP ocuparà les tres plantes superiors, mentre que la biblioteca es quedarà amb un soterrani, la planta baixa, l’entresolat i les tres primeres plantes. També hi haurà un auditori en un dels soterranis.