Les tasques de demolició de la parròquia de l’Esperit Sant del Baix Guinardó començaran el proper mes de maig, segons ha pogut confirmar betevé de fonts de l’Arquebisbat de Barcelona. L’activitat religiosa finalitzarà el darrer diumenge de març per poder fer el trasllat durant l’abril.

Aquest projecte, pactat entre l’Arquebisbat de Barcelona i la Fundació Blanquerna, preveu enderrocar l’església per fer-ne una de més petita i dedicar bona part del terreny a la nova Facultat de Ciències de la Salut d’aquesta institució. En concret es destinaran 713 metres quadrats a usos parroquials i 4.096 metres quadrats a la seu de la facultat.

Els fidels de la parròquia s’hi oposen

Els parroquians consideren que actualment està plenament consolidada al barri, amb uns 400 feligresos, i és una de les poques de Barcelona amb una capella dedicada a l’adoració perpètua al Santíssim les 24 hores del dia. Per això, s’han mobilitzat en contra del projecte.

La parròquia de l’Esperit Sant es va construir a principis dels anys 60 en un terreny situat a la travessera de Gràcia, 401, tot i que no es va inaugurar oficialment fins al 1967. L’origen era una petita capella fundada el 1933, que es va haver de reconstruir el 1940, un cop finalitzada la Guerra Civil.