Detenció enaltiment terrorisme

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home per enaltir l’assassinat, el passat 16 d’octubre, del professor francès Samuel Paty. Mitjançant les xarxes socials justificava la decapitació del professor per haver mostrat a classe una caricatura de Mahoma. El detingut va compartir, a través dels seus perfils digitals, publicacions de xeics extremistes i d’altres usuaris amb missatges clars que legitimaven l’assassinat del professor i incitava a cometre més accions terroristes.

La policia va detectar els seus perfils digitals arran de l’estudi i monitorització dels perfils virtuals que s’utilitzen com altaveu per a la proliferació de discursos extremistes de base gihadista. Una de les tasques dels especialistes en aquest àmbit és la prevenció i la detecció dels processos de radicalització violenta que condueixen a l’extremisme violent. La investigació s’ha desenvolupat sota la supervisió del Jutjat Central d’Instrucció 3 i la coordinació de la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

Després de passar aquest dissabte a disposició judicial, el jutge n’ha decretat la llibertat amb mesures cautelars, l’obligació de presentar-se cada 15 dies al jutjat i la retirada del passaport.