Els Mossos d’Esquadra ja han obert els accessos del Parc de la Ciutadella. A primera hora han blindat tot el recinte i només hi podia entrar gent autoritzada, però a partir de dos quarts d’11 han anat obrint totes les portes progressivament i ara ja hi pot entrar qualsevol persona. La porta del passeig de Lluís Companys, on aquest dimarts es van viure aldarulls, també ja està oberta.

Tot i l’obertura dels accessos, els Mossos d’Esquadra mantenen el dispositiu policial a l’entorn del Parlament, on aquest dimecres continua, tot i que amb menys intensitat, l’interès polític i mediàtic després que l’ajornament del ple d’investidura. 

A primera hora però, només hi podia entrar personal autoritzat per la porta de l’Estació de França, ja que el Parc estava totalment blindat per la policia, després que aquest dimarts centenars de persones van forçar una de les entrades per entrar al Parc de la Ciutadella i arribar fins al Parlament.

El Parlament, el Zoo i l’Institut Verdaguer, oberts

El dispositiu policial de primera hora del matí ha afectat els usuaris del parc, però sobretot els qui havien d’accedir per arribar al seu lloc de feina o a l’escola. És el cas dels alumnes i el personal de l’Institut Verdaguer, que tenen un carnet especial per entrar al recinte en dies com aquest. A més, una persona de l’equip directiu s’ha situat a la porta per facilitar l’accés dels estudiants. La directora del centre ha explicat a betevé que s’ha intentat mantenir l’activitat normal sempre i que només van tancar el 27 d’octubre, el dia que es va proclamar la República.

A primera hora, el Zoo només tenia obert l’accés pel carrer de Wellington, però a mig matí ha habilitat l’entrada dins el Parc de la Ciutadella, que estava tancat des d’aquest dimarts. Alguns ciutadans s’han queixat a Twitter que el parc estigués blindat al públic.