Desplegament policial del tot inusual al voltant del Parc de la Ciutadella. Agents dels Mossos d’Esquadra han tancat tots els accessos pel ple d’investidura que hi havia convocat aquesta tarda a les 15 h al Parlament de Catalunya. Desenes de policies amb furgonetes policials patrullaven a totes les entrades del recinte i revisaven un per un cada vehicle que hi entrava.

Des de primera hora d’aquest dimarts al matí, els agents han inspeccionat l’interior de tots els vehicles que han entrat al Parc de la Ciutadella. N’han obert, un per un, els maleters, fins i tot els dels taxis i de furgonetes, com la de Parcs i Jardins. El dispositiu el va anunciar la setmana passada el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, que va dir que l’objectiu era que Puigdemont “no pugui entrar [al Parlament] ni en el maleter d’un cotxe”.

 

 

L’operació policial se centrava també en controlar les fronteres, els ports, els aeroports, els aeròdroms, les carreteres i fins i tot les clavegueres del Parc de la Ciutadella més properes al Parlament.