Cs creu que Torrent “allarga l’agonia”

La líder de Cs, Inés Arrimada, reconeix que el Torrent “no s’ha enfrontat avui” al TC, però lamenta que l’endarreriment del ple “no soluciona el problema de fons” i el que fa és “allargar l’agonia del procés”. Arrimadas lamenta que el president del Parlament “segueixi insistint en l’error” i li demana que “treballi per tots els catalans i no només per una persona fugida de la justícia”

Arrimadas ha explicat que han demanat un informe als lletrats del Parlament per conèixer com queden els terminis a partir de l’ajornament del ple. També ha dit que presentaran un recurs d’empara a la presidència de la cambra perquè considera que Torrent “només defensa els interessos dels diputats independentistes i especialment d’un que està fugit de la justícia”.

El PSC considera la decisió d’ajornar el ple d’investidura de “bon símptoma”

El PSC ha aplaudit la decisió de posposar el ple d’investidura. El primer secretari dels socialistes, Miquel Iceta, ha qualificat la decisió de Torrent de “prudent i un bon símptoma” perquè creu que “pot significar l’acceptació del marc constitucional”. Iceta ha insistit en la necessitat que aquesta legislatura arrenqui amb “respecte a la legalitat”, amb l’objectiu de tenir govern “com més aviat millor” i que no es s’encarregui el govern “a persones que no poden desenvolupar aquestes funcions en plenitud”.

Iceta ha instat Carles Puigdemont a “fer un pas al costat” com ja han fet exconsellers i el mateix Artur Mas en les seves responsabilitats de partit. Segons el líder dels socialistes, “pot ser val la pena” obrir-se a altres possibilitats i ha recordat que en la legislatura anterior “també semblava que només hi havia una possibilitat fins 48 hores abans d’esgotar els terminis”.

Catalunya en Comú – Podem creu que és encertada davant de massa dies de confusió

Des de Catalunya en Comú – Podem, Xavier Domènech també ha valorat positivament la decisió de Roger Torrent, la qual creu que és “correcta i encertada en defensa de les institucions que ens representen a tots”. També l’ha qualificada com a “decisió sòlida davant massa dies de confusió”.

Domènech ha estat molt crític amb l’actuació del PP, a qui acusa de perpetrar “un nyap autoritari”. També ha demanat un canvi d’actitud a PSC i Cs en el seu “seguidisme” de les polítiques del PP en relació amb Catalunya. Ha demanat que la prioritat sigui “la recuperació, preservació i desenvolupament de l’autogovern” i sortir del 155.

Segons el PP, evidencia la divisió entre els independentistes

Pel PP, la decisió posa en evidencia la divisió que hi ha entre les forces independentistes. Segons el líder dels populars, Xavier García Albiol, “la suspensió demostra la desorientació de l’independentisme” i mostra també “la profunda divisió entre ERC i JxC i, dins JxC, entre els que segueixen les instruccions del partit i els que són més propers a Puigdemont”. Albiol s’ha felicitat perquè “gràcies al govern d’Espanya i del PP” el ple no se celebrarà.

El líder dels populars demana que Torrent obri una ronda de contactes nova per tal de proposar un altre candidat a la presidència. També demana que la presidència de la cambra aclareixi les implicacions que té l’ajornament, que no desconvocatòria, del ple d’investidura. Albiol també ha instat Cs a intentar formar un govern no independentista, encara que sigui sense garanties de guanyar la investidura.