La protesta davant del Parlament ha durat unes poques hores. Els manifestants, que van acampar-hi a la tarda, van decidir marxar cap a les onze de la nit, tot i que inicialment havien anunciat que s’hi estarien fins que no s’investís el president. Hi ha hagut enfrontaments amb els Mossos d’Esquadra que s’han saldat amb tres manifestants ferits lleus i una vintena d’agents amb contusions.

Abans de la mitjanit, el grup d’un centenar de persones que quedaven concentrades davant el Parlament han decidit en una assemblea desconvocar la protesta i desmuntar la desena de tendes que hi havia al Parc de la Ciutadella. En una votació molt ajustada, han optat per aixecar la concentració, tot i que han deixat la porta oberta a tornar al Parlament aquest dimecres. Els CDR han abandonat el parc de la Ciutadella amb crits de ‘Tornarem’ i cantant els Segadors, i a través d’una piulada han criticat la brutalitat policial dels Mossos. A l’exterior del recinte, desenes de persones esperaven els concentrats i els han rebut amb aplaudiments.

Una vintena de Mossos amb contusions i tres manifestants amb ferides lleus

L’acampada va instal·lar-se després que un miler de persones van forçar les portes del parc de la Ciutadella i van superat el cordó policial, a quarts de cinc de la tarda, per concentrar-se davant del Parlament. Es aquí quan es van produir els enfrontaments amb els agents, que van fer una càrrega policial amb porres. Tres manifestants independentistes van quedat ferits, cap de gravetat, i una vintena d’agents van haver de ser atesos amb contusions lleus.  Alguns dels concentrats han cridat consignes contra els policies i alguns periodistes.  També han escridassat els diputats dels grups no independentistes quan abandonaven el Parlament. Aquests grups d’independentistes van concentrar-s’hi després que el president del Parlament, Roger Torrent, anunciés que suspenia el ple d’investidura de Carles Puigdemont.