XAVIER CAMBRA, Tanquem els CIE "No pensen desistir, estan ferms a voler mantenir-se en aquesta circumstància de la vaga de fam amb el que això comporta, perquè han dormit al ras, perquè lògicament no estan alimentats, no és la millor situa per estar al ras i, però estan clars i forts a mantenir-se en aquesta situació." JAUME ASENS, Tinent d'Alcalde de Drets de Ciutadania "Nosaltres vam dir que faríem el següent pas properament, que demanaríem abans de fer-lo un informe als bombers i que demanaríem també un informe extern, ja ho hem fet, a un catedràtic de dret administratiu i ara estem a punt de rebre les seves valoracions per fer el següent pas que és el que vam anunciar en el seu dia que és l'ordre, precisament, de precinte."

30 interns del CIE procedents d’Algèria van iniciar la vaga de fam dimecres a la nit. La fundació Migra Studium ha confirmat aquest dijous a BTV que han dormit al pati i que la majoria fa entre 47 i 50 dies que estan a les instal·lacions de la Zona Franca. Després d’entrevistar-se amb el cònsol i el vicecònsol d’Algèria al centre, els interns han abandonat la vaga de fam.

El mes passat, una setantena d’interns es van amotinar al pati del centre després d’un intent de fuga massiva.

Un estira-i-arronsa que va començar al juliol

Després que es denegués l’accés al centre a un grup de tècnics municipals que volien comprovar si el CIE reprenia l’activitat, el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ja va anunciar que l’Ajuntament optaria per la via judicial. Així doncs, el mes d’octubre l’objectiu era emetre aquesta ordre de precintament i fins i tot es va donar un temps d’entre 20 i 30 dies per resoldre qüestions com el trasllat o alliberament dels interns. Ara mateix Asens afirma que estan esperant els informes dels tècnics de l’Ajuntament que acreditin que el centre no compleix amb les mesures mínimes de seguretat. Un cop redactat l’informe es procedirà a emetre, definitivament, l’ordre per precintar el CIE.

Els treballadors del centre demanen seguretat jurídica

El sindicat Unió Federal de Policies, que representa alguns dels policies nacionals que treballen a l’interior del centre, han explicat a BTV que se senten insegurs jurídicament perquè no hi ha una normativa interna unificada per a tots els CIE de l’estat.