Desnonament Sant Antoni

Una mare i el seu bebè de tan sols un any han estat desnonats aquest dimecres al migdia d’un pis de l’Arquebisbat de Barcelona a Sant Antoni. Ocupaven l’habitatge —al número 163 del carrer de Tamarit, a tocar del mercat— des de l’abril del 2021. Tant ella com el Sindicat de Barri del Poble Sec, que li fa costat, denuncien que va ser víctima d’una estafa i que, més tard, va topar-se amb l’ordre d’expulsió.

Han estat hores de negociació entre la comitiva judicial, la propietat, els Mossos d’Esquadra i els equips municipals d’habitatge però, finalment, la família no ha pogut esquivar el desnonament. Segons ha explicat l’Arquebisbat a betevé, la institució va obtenir el pis per herència i ara la intenció és fer-ne un ús. De fet, ha estat un bon temps buit i, fins i tot, havia funcionat com un punt de venda de droga.

El sindicat denuncia que l’ens religiós s’ha negat a asseure’s a negociar amb el col·lectiu i que tan sols ha volgut parlar-ne amb l’Ajuntament. L’Arquebisbat retreu que hi ha hagut temps per trobar una alternativa per a la família i el consistori, de la seva banda, afirma que ha ofert la opció d’una residència per a mares soles amb fills. L’afectada i el sindicat consideren que no és una alternativa digna i ara treballen per trobar-ne una altra.

Desnonament Sant Antoni
La mare explica el seu cas a un grup de periodistes a les portes de l’edifici