La matinada d’aquest divendres, quatre presumptes delinqüents, tres de nacionalitat espanyola i un de russa, s’han saltat un control policial a gran velocitat i han envestit un dels agents, que ha pogut evitar l’atropellament.

Immediatament, els agents han iniciat una persecució del vehicle, que s’ha donat a la fuga en direcció a l’interior del port de Barcelona. El cotxe, que havia estat robat, no ha reduït en cap moment la velocitat, i ha envaït el sentit contrari de la circulació pel Moll Adossat a la terminal del port, fins que ha envestit una tanca perimetral i l’ha arrencat uns 40 metres, a més de dos senyals de trànsit. Aleshores, el vehicle, ha donat la volta i s’ha encarat als cotxes policials que l’estaven seguint, s’hi ha dirigit frontalment i això ha comportat que els vehicles dels Mossos s’apartessin de la trajectòria per no impactar-hi frontalment.

Els agents han continuat el seguiment del vehicle pel Moll de Sant Bertran, que ha acabat en contra direcció a la zona de mercaderies i ha entrat al lateral de la ronda del Litoral. En aquest punt, la Policia Portuària ha col·locat els seus vehicles per tallar el pas dels fugitius. Això ha fet que el cotxe acabés xocant amb una tanca, moment en què els delinqüents han abandonat el vehicle i han iniciat una fugida a peu.

Els quatre homes, per tal d’evitar ser detinguts, s’han llançat a l’aigua i han començat a nedar cap a la zona de vaixells. Finalment, han estat arrestats pels delictes d’atemptat, resistència, desobediència als agents de l’autoritat, conducció temerària , originar un greu risc per a la circulació, danys i robatori i furt d’ús de vehicle.

A  l’interior del vehicle hi havia diverses eines que els lladres utilitzen per realitzar robatoris amb força. Els detinguts, que passaran a disposició judicial durant els propers dies, acumulen desenes d’antecedents per delictes contra el patrimoni. Un d’ells, de nacionalitat russa i de 20 anys, ja va estar implicat l’any 2012 amb un accident mortal en què van morir dos dels ocupants del vehicle que també s’havia donat a la fuga d’un control policial. En aquella ocasió, l’home, que era menor d’edat, va sortir il·lès de l’accident i en el moment en què els agents estaven atenent els seus companys, va sostreure un dels vehicles policials i es va donar a la fuga. Finalment va ser detingut pels delictes d’homicidi imprudent, robatori i furt d’ús de vehicle amb intimidació, conducció temerària, robatori i furts d’ús de vehicle sense intimidació i conduir sense haver obtingut mai permís o llicència. Va protagonitzar fets similars al gener d’aquest any, quan va fugir d’un control policial després de generar un gran risc per a la circulació i els agents.