Treballen en grups petits i es mouen per tot el centre, però el passeig de Gràcia és un dels punts fixes on treballen els venedors a la manta. Aquí la presència de la Guàrdia Urbana és constant així que quan veuen una patrulla, recullen corrents i s'amaguen a la boca de metro, on saben que no entren els agents. "La situació que es viu al passeig de Gràcia es repeteix en altres punts de la ciutat com el Portal de l'Àngel, el Front Martítim o Montjuïc. Quatre zones on el fenomen del 'top manta' continua enrocat. Bàsicament, perquè són llocs on la presència de turistes és constant." Només aquest mes de juliol, la policia ha fet més de 7.000 intervencions contra la venda ambulant. És un 9% més que en el mateix període de l'any passat. Però aquesta pressió policial té conseqüències. Cada cop hi ha més tensió entre venedors i policies. Els manters intenten resistir-se i fugen com poden perquè els agents no els requisin tot el que tenen. Sobretot, en època de crisi, en què a ells també els costa cada cop més vendre. Benito Granada, intendent de la Guàrdia Urbana "Fins ara, els manters treballaven per compte aliè. Això canvia en els últims anys i ara han d'avançar ells els diners. Així que si els enxampem, perden més diners." Els manters han fet del centre de Barcelona la seva zona de venda. Però els seus proveïdors estan, sobretot, als polígons que hi ha a Sant Adrià de Besòs i Badalona. Allà hi ha els majoristes que importen els productes falsificats. Són, a hores d'ara, una de les prioritats de la policia, ja que detenir-los és desmuntar l'escalafó més alt del top manta.

La Guàrdia Urbana explica que en els últims anys ha canviat la manera de treballar de les persones que es dediquen a la venda ambulant a la manta. Segons Benito Granada, intendent de la Guàrdia Urbana, fa un temps els venedors oferien mercaderia d’una tercera persona, fet pel qual quan eren detinguts, feien perdre els diners al propietari dels objectes que venien. Actualment, però, el distribuïdor els fa comprar la mercaderia abans de vendre-la, i això fa que es resisteixin més a l’hora de ser detinguts i perdre els articles.

Aquest juliol la policia ha fet 7.354 intervencions contra la venda ambulant, que suposen un 9% més que en el mateix període de l’any passat. Aquesta circumstància  s’ha repetit diversos mesos en el que va d’any. L’augment de la pressió policial genera que cada vegada es produeixin més problemes i tensions entre agents i venedors, que es resisteixen i recorren a amagatalls com les estacions de metro.

L’origen del problema dels “top manta” es troba als polígons industrials de Badalona i Sant Adrià de Besòs, on estan els majoristes que proporcionen el gènere als venedors. Són precisament aquests polígons on la policia prioritzarà les actuacions amb l’objectiu d’atacar el problema des de l’arrel.