La Guàrdia Urbana serà l'encarregada de penjar cartells com aquest a l'entrada dels carrers amb més afluència de visitants. Ho farà només en els moments en què hi hagi més volum de públic per evitar que s'hi produeixin algomeracions. D'aquesta manera, es podrà circular només en un sol sentit. Als carrers que, tradicionalment, s'omplen més, s'hi posaran també informadors. A la resta de llocs, en canvi, qui posaran els cartells seran els mateixos veïns. JOAQUIM ARÁNDEZ, intendent Guàrdia Urbana "Als mateixos del carrer, els donem instruccions perquè, si veuen que hi ha moltes aglomeracions, activin aquest cartell. Per exemple, el carrer de Camprodon és un carrer que no hi farà falta o al carrer de Berga, però n'hi ha d'altres, com he dit abans, que segur que hi donarà un bon efecte". A la nit, un cop comenci la festa, l'atenció se centrarà sobretot a garantir la convivència i controlar l'incivisme. El principal cavall de batalla, segons ha explicat la Guàrdia Urbana, seran els llauners, que suposen una competència deslleial per als locals del barri. De moment, en el que va d'any s'han posat més de 33.000 denúncies per venda ambulant, fet que suposa un increment de més del 2% respecte al mateix període de l'any passat. JOAQUIM ARANDEZ, intendent Guàrdia Urbana "A part del control que fem directament als carrers i a les places i llocs de celebració, també ho fem a punts que tenim controlats, com magatzems, on actuem perquè no puguin sortir d'allà". Per retornar a les places i carrers l'aspecte habitual, es reforçarà el dispositiu de neteja. Hi treballaran 213 persones repartides en torns de matí, tarda i nit. De matinada, tindran el suport d'agents de la policia, que s'encarregaran de desallotjar la via pública.

Pla per a la seguretat…

Combatre la venda ambulant de begudes és un dels principals objectius de la Guàrdia Urbana, que durant el primer semestre de l’any ha registrat un total de 33.133 denúncies, un 2,3% respecte a l’any 2013. Tot i la davallada d’aquesta pràctica, durant les festes de l’any passat, la compra de begudes als venedors il·legals perjudica els comerciants de la zona i, a més, pot posar en risc la salut del consumidor. Per això, els agents actuaran també en els punts de distribució de les begudes i intentaran que els llauners no arribin al barri de Gràcia.

Les patrulles mixtes també treballaran per evitar conductes incíviques i evitar, per exemple, que es facin les necessitats fisiològiques al carrer. Garantir la convivència al barri i assegurar el compliments dels horaris d’activitat al carrer, especialment de nit, és un altre dels objectius. De fet, per tal que puguin fer la seva feina sense incidents, agents de la policia acompanyaran els serveis de neteja de matinada, a l’hora en què es preveu que es desallotgi la via pública.

…i la mobilitat

Aquest any, els curiosos que vulguin veure els guarniments de Gràcia ho tindran una mica més fàcil. Per tal de millorar la mobilitat, el districte ha posat en marxa un pla d’itineraris recomanats que, en moments d’aglomeració, obligarà a circular en sentit únic pels espais engalanats. Als carrers de la Tordera, de la Llibertat, del Progrés, de la Fraternitat, de Verdi i de Mozart els controls d’accés els farà una empresa especialitzada. A la resta de vies, on tradicional es concentra un volum de gent menor, els encarregats de col·locar les tanques que obliguen a circular en un sol sentit seran els mateixos veïns.

Carrers més nets

Per tal de garantir la neteja del barri, el consistori posa en marxa un dispositiu de 213 persones repartides en torns de matí, tarda i nit. A més, s’instal·laran 1.200 papereres de cartró per fer la recollida selectiva i 84 vàters, 15 d’adaptats.