Open Arms Grècia

El vaixell d’Open Arms reprendrà els rescats de migrants al Mediterrani central malgrat que el permís que li va concedir el Govern espanyol només l’autoritza a repartir material humanitari i no per fer missions de cerca i rescat. Ho ha anunciat en una piulada al seu compte de Twitter, el fundador de l’ONG, Oscar Camps, en què confessa que s’ha sentit colpit per la imatge d’un pare i la seva filla ofegats al Río Bravo quan intentaven entrar als Estats Units.

Camps assegura que el vaixell de l’entitat salpa del port de Nàpols perquè aquesta instantània li ha resultat més dolorosa que la de la mort del nen Aylan, mort al Mediterrani, en una altra imatge que el 2015 també es va convertir en viral. Assegura que fa sis mesos que estan bloquejats per la política de ports tancats del Govern italià. Per això, confessa que “no aguantem més” i conclou “abans presos que còmplices”, afegeix Camps.

De fet, quan el vaixell va salpar a l’abril després de 100 dies bloquejat al port de Barcelona, el fundador de l’ONG ja va deixar clar protegir les vides de les persones està al davant de qualsevol paper.

En paral·lel, la fundació Open Arms també ha anunciat a Twitter que el seu vaixell marxa d’aigües italianes. “Posem rumb a la frontera més mortífera del planeta”. Totes dues piulades van acompanyades de l’etiqueta #Niunamés.

https://twitter.com/openarms_fund/status/1143976351050928128