El gener del 2018 començaran les obres d’urbanització d’un tram del carrer de Cristóbal de Moura que ara està tancat a la circulació entre els carrers de Fluvià i Provençals. El projecte, amb una inversió de set milions d’euros, preveu un espai central ampli de 26 metres amb vegetació i zones d’estada, un vial per cada costat per a bicicletes i vehicles de serveis i voreres de 3,5 metres. Aquest primer tram es vol fer servir de referència per a la transformació en un eix verd de tot el carrer més a llarg termini entre el parc del Poblenou i la rambla de Prim.

El nou jardí lineal en què es convertirà aquest petit tram de Cristóbal de Moura tindrà la circulació restringida als veïns, vehicles de serveis i bombers. Les obres s’allargaran uns 14 mesos i crearan 3.500 metres quadrats d’espai verd. “És una nova manera d’entendre l’espai públic”, ha explicat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, que ha presentat l’actuació com una manera de “guanyar la batalla a la contaminació”.

Dos mandats per transformar tot el carrer

En paral·lel a aquesta primera transformació, es farà un procés participatiu per abordar la reforma de tot l’àmbit de Cristóbal de Moura. La urbanització definitiva es planteja amb un horitzó de dos mandats, segons ha explicat Janet Sanz. El tram que es començarà a reformar queda a tocar de l’antiga fàbrica Ca l’Alier, que tot just s’està rehabilitant per acollir un centre d’innovació de la firma Cisco. Les obres d’aquest nou complex s’acabaran al febrer i la previsió és que entri en funcionament a la primavera.