Les obres de la superilla de l’Eixample que transformaran el carrer del Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona han arribat a l’equador. Fa cinc mesos que van començar els treballs, i ara, la meitat d’aquests carrers està a punt de quedar enllestida.

Segons l’Ajuntament, les obres avancen a bon ritme i segueixen el calendari previst. Si els terminis es compleixen, a finals d’abril s’hauria de tenir acabada l’obra, que té un calendari de vuit mesos i mig de treballs. En el cas del Consell de Cent, la banda mar està a punt d’acabar-se i en els propers dies els treballs es traslladaran a la banda muntanya.

Els comerciants denuncien una mala campanya de Nadal

Els comerciants agrupats a CorEixample han celebrat una junta extraordinària per tractar la situació arran de les obres. Aquest dimarts es troben amb l’Ajuntament per traslladar-los les queixes dels associats. Asseguren que les obres els han esguerrat les vendes de Nadal i que han perdut molta clientela perquè no poden arribar als seus establiments en cotxe. “Aquestes obres estan sent dificultoses per la mobilitat i per accedir als nostres comerços. Hi ha menys llum i ha fet que hi hagi més inseguretat“, ha explicat Xavier Llobet, president de l’entitat. A més, ha denunciat que alguns comerços han patit robatoris des que van començar les obres.

Els veïnat vol esperar a veure el resultat

El veïnat no s’ha escapolit dels maldecaps de les obres: a casa pateixen soroll i pols. Des de l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample, però, expliquen que cal valorar les obres una vegada s’acabin. “Hem de ser objectius i veure tot allò positiu que podem guanyar, però també els interrogants que hi ha. Hem de procurar que no hi hagi especulació sobre els pisos ni es facin fora els veïns”, ha dit la Sylvianne Dahan, de l’associació de veïns. De fet, ha recordat que estem en ple període preelectoral i ha demanat valorar el projecte com cal.

obres veïna superilla
Canvis en la mobilitat al Consell de Cent per les obres de la superilla de l’Eixample