Ja està en marxa la restauració de l’arc de La Maquinista de la Barceloneta, unes obres molt esperades al barri des de fa més de dos anys. Els treballs van començar el 9 de novembre. La intenció és preservar aquest element patrimonial de l’antiga fàbrica la Maquinista Terrestre i Marítima i restaurar les parts malmeses de l’arc. L’actuació de l’Ajuntament de Barcelona té un pressupost de 150.000 euros i s’allargarà dos mesos.

Veïns satisfets per recuperar un símbol del barri

Els veïns de la zona es mostren satisfets per l’inici de les obres. Al setembre ja s’hi va fer una primera actuació per evitar despreniments. Francisco José del Cacho assegura que “han trigat dos anys, s’han fet moltes instàncies i reclamacions, però és un final feliç“. Afegeix que l’arc és “patrimoni de la ciutat, història de la Barceloneta i símbol del barri”.

La porta d’accés a una fàbrica metal·lúrgica

L’arc va ser la porta d’accés al recinte de la Maquinista Terrestre i Marítima a finals del segle XIX. Té 7,5 metres d’amplada, 10,5 metres d’alçària i 80 centímetres de gruix. Aquesta fàbrica es va fundar a Barcelona el 14 de setembre del 1855 després de la fusió de les dues principals empreses del sector metal·lúrgic que hi havia a Barcelona en aquell moment.