nens infants

La Fundació Vicki Bernadet denuncia que la meitat dels abusos sexuals que es produeixen a Espanya són a menors d’edat. L’entitat ha presentat la campanya de sensibilització “Predestinats”, que vol visibilitzar aquesta xacra “invisible” coincidint amb la celebració, dissabte, del Dia Mundial per a la Prevenció contra l’Abús Sexual Infantil.

Un de cada cinc menors de 17 anys és víctima d’abús sexual

En un 80 % dels casos, l’abús sexual a menors el cometen persones de l’entorn familiar o de confiança (parents, educadors, monitors, etc), que exerceixen un rol de poder sobre la víctima. Vicki Bernadet creu que és necessari fer pedagogia per tal que “la societat entengui i processi que un de cada cinc menors de 17 anys pateix aquesta xacra”. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) afirma que l’abús sexual afecta un de cada cinc menors, un 20 % dels menors.

El problema és que la xifra està estancada, tot i que actualment s’abordi més el problema i se’n faci més ressò. “Un de cada cinc menors de 17 anys és víctima d’aquesta xacra”, denuncia. La campanya de la fundació vol posar el focus en la importància de reduir aquests xifres preocupants.

L’entitat que treballa amb aquesta problemàtica afirma que el darrer any ha rebut 1.366 demandes d’ajuda i ha ofert suport psicològic a 363 víctimes d’abusos sexuals infantils. “No és fàcil que el missatge penetri a tota la societat, però és primordial prendre consciència del problema per continuar amb la lluita”, afirma Vicki Bernadet, presidenta de la fundació.