Aquest dissabte a la plaça de Raimon Casellas s’han organitzat activitats infantils, tallers de circ i una botifarrada. La jornada festiva ha estat organitzada pel Districte d’Horta-Guinardó, el Local Social Raimon Casellas, el Casal de Barri Pirineu i el Casal Infantil l’Ànec.

Es tracta de celebrar com es mereix la reforma d’una zona on l’orografia feia difícil no només el passeig sinó fins i tot arribar a l’entrada dels diferents edificis. Dins del Pla d’Actuació del Districte, s’hi han invertit uns 865.000 euros per instal·lar l’ascensor i se n’ha millorat la connectivitat de la plaça amb l’entorn urbà més proper. S’han pavimentat recorreguts accessibles fins a totes les entrades dels habitatges de l’espai públic, eliminant les escales i substituint-les per rampes. També s’han reduït les alçàries d’alguns murs, cosa que ha suposat una millora de la imatge de tota la zona.

El pla està dividit en cinc fases. Amb l’acte d’avui s’ha donat per acabada la segona fase del projecte. La regidora del districte Francina Vila ha explicat que el pla de millores és “una aposta decidida per aconseguir un espai públic més segur, atractiu i accessible”.