La pacificació del carrer d’Entença començarà aquest diumenge amb la creació d’un carril de serveis entre la Gran Via i l’avinguda de Roma. Després de posposar-se tres vegades, se substitueix un carril de circulació, dels quatre que hi ha, per un que tindrà usos diversos, depenent del tram de carrer. En el cas del primer, entre la Gran Via i el carrer de la Diputació, es convertirà de manera provisional en un carril bus fins que no acabin les obres de l’L8 dels FGC.

Aquests treballs s’engeguen després d’una llarga reivindicació feta per la comunitat educativa i les escoles i llars d’infants que es troben en aquest vial, com són l’Escola Joan Miró, la llar d’infants Àgora i l’Escola Bressol Xiulet. De fet, la pacificació dels entorns escolars del carrer d’Entença forma part dels pressuposto participatius del districte de l’Eixample. Restarà pendent, en una segona fase que es farà a l’estiu, reurbanitzar la zona de l’Escola Joan Miró.

El carril de serveis tindrà aparcament per a motos i per a bicis

Els primers treballs consistiran en el fresat i l’aglomerat del paviment de la calçada. Posteriorment es realitzaran els treballs de pintura, amb un cost de 20.000 euros, per senyalitzar els usos nous del carril de serveis. Hi haurà 48 places de motos, 35 aparcaments per a bicis, quatre contenidors, una zona de càrrega i descàrrega, carril bus i també una parada de taxi.

A més, al tram entre la Gran Via i Diputació, en lloc del cordó de serveis, es projecta un carril bus provisional. I davant de l’Escola Joan Miró, entre els carrers de la Diputació i Consell de Cent, es col·locarà aparcament de bicicletes tal com es va acordar amb els promotors d’aquesta reivindicació. De fet, la directora de l’equipament educatiu, M. Eugènia Cantos, insisteix en la necessitat de reduir el trànsit per rebaixar la contaminació acústica i sonora perquè tenen classes amb finestres al carrer d’Entença que no poden obrir.

L’actuació estarà enllestida a mitjans de març. Des de l’Associació de Veïns de l’Eixample Esquerre, Xavier Riu valora que, tot i ser un projecte molt senzill, “s’ha eternitzat perquè des de l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona no s’ha acabat d’entendre que si és un pressupost participatiu és el veïnat qui decideix”.

La reurbanització de l’entorn de l’Escola Joan Miró, ja en tràmit

Per completar la pacificació, s’intervindrà en l’entorn de l’Escola Joan Miró amb una actuació tàctica que inclourà pintura, mobiliari i jardineres i que se suma a l’acció que ja s’ha fet al xamfrà. Aquestes obres formen part d’un projecte de reurbanització de l’entorn de cinc escoles a diversos districtes que tenen un pressupost de 675.060,44 euros.

La previsió és que aquest projecte comenci al juny. Des de l’AMPA de l’Escola Joan Miró, però, recorden que aquesta actuació ja va amb retard. “El juliol passat no es va fer, aquest juny no ho sabem, haurem de confiar però no tenim tampoc cap validació ni res que ens digui que es farà realment“, diu David Alonso de l’AMPA de l’Escola Joan Miró.