L’Ajuntament ha posposat per tercera vegada la pacificació provisional del carrer d’Entença en el tram que va des de la Gran Via de les Corts Catalanes fins a l’avinguda de Roma. És una decisió que no ha agradat gens a les diverses entitats promotores del projecte, que va ser escollit dins el procés de pressupostos participatius. En un nou comunicat que signen l‘AMPA Joan Miró, l’AFI Entença, l’AFA Xirinacs, la Llar d’Infants Àgora i AV Eixample Esquerra, reclamen que cal pacificar Entença de manera immediata i que ja no es pot esperar més.

El mes de novembre el districte de l’Eixample va assegurar que el projecte provisional de pacificació estava a punt de licitar-se i que al gener del 2023 ja estaria tot llest per començar les obres. Ara BIMSA ha comunicat als promotors que s’han produït problemes en l’adjudicació i que l’inici dels treballs es retardarà unes setmanes més. Denuncien que no hi ha voluntat política per tirar endavant el projecte.

S’havia de treure un carril de circulació al gener

L’entorn de l’Escola Joan Miró és un dels més afectats pel soroll i contaminació que produeixen els 26.000 vehicles que hi passen. Per això les famílies d’aquest equipament volen una actuació urgent que elimini el carril de circulació de la banda Llobregat i es passi així dels quatre carrils actuals a només tres.

Segons explica el president de l’AMPA de l’Escola Joan Miró, Moisès Castillo, “s’ha de senyalitzar el paviment de forma bàsica fins que es pugui fer el projecte definitiu”. Aquest projecte definitiu —que inclou zones d’estada, una barana de protecció i espai de joc— està previst que es realitzi abans d’acabar el mandat però els promotors de la iniciativa tenen dubtes: “Ens fa por que després de les eleccions canviïn les prioritats i ens quedem sense la inversió promesa”, diu Castillo.

Si en els propers dies no es produeix cap moviment que confirmi l’inici de les obres asseguren que tornaran les mobilitzacions. Totes les escoles que pressionen per la pacificació del carrer d’Entença participen mensualment als talls de carrer que organitza la Revolta Escolar.

Compromís per començar les obres en menys d’un mes

El regidor de l’Eixample, Pau Gonzàlez, ha dit que comprèn la frustració dels promotors a causa dels retards i ha reiterat el compromís de l’Ajuntament per fer aquesta intervenció. Ha assegurat a beteve que en menys d’un mes començarà la primera fase del projecte, que consisteix a retirar un carril de circulació i habilitar-lo ja com a carril de serveis. La segona fase, que ha dit que serà abans de l’estiu, convertirà en entorn escolar protegit els trams més propers a les escoles d’aquest nou carril de serveis. Aquest és el cas de l’Escola Joan Miró, una de les més afectades per la intensitat del trànsit al carrer d’Entença.