Gats Lliures del Poblenou és una associació que té cura de fins a nou colònies de gats al barri. Hi treballen des de fa 10 anys i tenen censada una quarantena de felins als quals donen menjar i aigua de forma regular. Ara, dues de les colònies que gestionen, la 54 i la 86, estan en perill de desaparèixer a causa dels canvis urbanístics previstos al 22@. S’hi han de construir dues zones verdes i des de l’entitat no entenen perquè, donades les característiques previstes per al futur d’aquests solars, no se’ls reserva un espai adequat per als gats.

Per això, l’entitat ha iniciat una campanya de recollida de signatures per salvar les dues colònies de gats de la zona que estan en perill: una situada a l’entorn de la plaça de les Glòries i l’altra a prop del centre del barri. Són solars municipals on està previst construir-hi zones verdes.

Obres per construir dos espais verds

L’entitat demana un espai específic per als gats aprofitant la reurbanització dels descampats. Asseguren que, amb el condicionament d’un recinte petit, n’hi hauria prou. De moment, però, aquest espai per als felins no està previst incloure-ho al projecte i no els queda gaire temps per aconseguir salvar les colònies. Les obres han de començar al gener. Per això, l’associació ha portat la queixa al districte de Sant Martí en espera d’aconseguir una solució en breu.

Les colònies de gats volen el seu espai

Gats Lliures recorda que es tracta de colònies censades per l’Ajuntament de Barcelona i que els animals estan esterilitzats i controlats sanitàriament pels voluntaris. Adverteixen que, abans, els gats vivien a les moltes fàbriques que hi havia en aquesta part de la ciutat, però que ara s’estan quedant sense espai. Proposen trobar una solució per a aquestes dues colònies en perill que serveixi per a tota la ciutat. De fet, una situació similar ja va afectar una altra colònia de gats controlada al districte de Sant Andreu, on les obres d’obertura del carrer de Josep Estivill van fer desaparèixer cinc gats.