Les obres que han de transformar el Port de Barcelona per poder acollir la Copa Amèrica 2024 avancen al ritme previst. Els espais on s’han d’ubicar les bases dels sis equips que participaran en la prova esportiva internacional ja estan pràcticament finalitzats. Així ho ha assegurat aquest dimarts al matí el president del Port, Luís Salvadó, durant una visita d’obres. Afirma que gairebé s’han enllestit tots els treballs i diu que s’ha pogut fer en “un temps rècord”, gràcies a la col·laboració de totes les empreses concessionàries del Port, que “han generat espais per ubicar tots els equips”.

Foto: Port de Barcelona

Una vintena d’actuacions i una inversió de 120 milions d’euros

Paral·lelament avancen també la vintena d’actuacions que es faran al Port per poder acollir l’esdeveniment internacional. En un primer moment se’n van anunciar 17 i ara s’han ampliat. També ha augmentat el cost: dels 80 milions d’euros inicials, ara s’arriba als 120 milions.

El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, afirma que les obres s’estan fent amb un objectiu clar: obrir el Port Vell a la ciutadania. I creu que un cop passi la Copa Amèrica 2024, caldrà seguir avançant per millorar l’accessibilitat des de punts, com per exemple, l’avinguda Paral·lel. Salvadó ha destacat que la reforma que s’està duent a terme és, probablement, “la segona transformació més ambiciosa després dels Jocs Olímpics”.

S’hi afegeixen tres actuacions noves

Entre les actuacions destacades hi ha l’enderrocament, com a mínim, d’una de les naus del Barcelona Nautic Center, situades a la Nova Bocana.

La nau que s’enderrocarà, a l’esquerra de la imatge

També s’hi ha inclòs la reforma del Club Natació Barcelona, que recuperarà la piscina de salts i tindrà un nou espai de restauració i la reforma de L’Aquàrium.