El parc de la Colònia Castells s’obre aquest diumenge amb la Festa de la Primavera. Després de mesos d’espera i pràcticament dos anys d’obres, els veïns han pogut accedir per primera vegada a aquest espai, de 9.602 m² ubicat entre els carrers d’Entença, Taquígraf Serra, Equador i Montnegre. Des de fa dies l’expectació entre el veïnat era màxima i ha quedat palès amb l’elevat número de curiosos que s’hi han acostat en el primer dia d’obertura.

Així és el parc de la Colònia Castells

El nou parc de la Colònia Castells compta amb una plaça central rodona, horts urbans comunitaris i una zona de jocs infantils. Un dels espais més destacats és l’estructura en forma d’eriçó de mar, amb tres tobogans, cordes, nius d’hamaca, preses d’escalada i boles sensorials. Per als més grans, el parc també disposa d’una àrea de salut amb elements de cal·listènia.

parc colonia castells

Una de les novetats del que és considerat com un pulmó verd de les Corts és la gespa artificial, que s’utilitza com a paviment en zones d’ús intensiu. Aquesta és una de les mesures que ha pres l’Ajuntament de Barcelona per donar resposta als reptes que planteja la situació de sequera actual. El consistori també ha incorporat parterres que infiltren l’aigua de la pluja per recarregar els aqüífers.

Més enllà de la construcció del gran parc de la Colònia Castells, el projecte també inclou la conservació de nou dels habitatges de l’antiga colònia per posar en valor la memòria històrica de l’espai. Encara s’han de definir quins usos tindran aquestes casetes ubicades al passatge de Piera.

Sí s’han conservat i pintat ja les façanes de les casetes que queden a l’altra banda del passatge de Piera. L’objectiu és tenir element de memòria històrica en aquest espai, que en el passat va ser una antiga colònia industrial.

3,6 milions d’euros de pressupost i dos endarreriments

Les obres del parc de la Colònia Castells, que han tingut un pressupost de 3,6 milions d’euros, haurien d’haver finalitzat el març del 2023. S’han allargat, per tant, gairebé un any més del que s’havia previst. Darrere d’aquest endarreriments hi ha dues modificacions del projecte: una per canviar el paviment de la zona i afegir-hi un gran espai de jocs infantils i una altra per restaurar les façanes del passatge que es mantindrà.

Prohibida l’entrada als gossos

Tothom ha pogut gaudir del nou parc de la Colònia Castells, amb una excepció, els gossos, que no podran accedir al recinte. La mesura no ha agradat als tenidors de cans, que fa uns dies van vandalitzar els cartells que prohibeixen l’entrada d’aquests animals.