Les tanques que custodien les obres del parc de la Colònia Castells, a les Corts, s’omplen aquests dies de curiosos davant la imminent obertura al públic de l’equipament aquest diumenge. La majoria tenen ganes de veure la finalització de l’obra, que s’ha allargat un any més del previst, i que ha tingut oposició d’algunes entitats veïnals en el passat.

“És com la Sagrada Família”, comenta en Lluís Forn, veí, que està molt satisfet que s’hagin mantingut els passatges per recordar el passat industrial de les casetes que formaven la Colònia Castells. Una altra veïna, la Carmen Sastre, apunta que feia temps que el parc estava embolicat i que la reforma serà boníssima per al barri.

Dos endarreriments han allargat l’obra

El projecte ha tingut dos endarreriments: un per canviar el paviment de l’espai i afegir-hi una gran zona de jocs infantils, i un segon per restaurar les façanes d’algunes de les casetes del passatge que es manté.

Façanes de les casetes restaurades al passatge de Piera de la Colònia Castells

Queda pendent de licitació restaurar una altra filera de casetes, on han d’anar equipaments del barri.

Prop de 10.000 m² i una prova pilot amb gespa contra la sequera

L’espai, de 9.602 m², té una plaça central, horts urbans comunitaris, una zona de jocs infantils i un centenar d’arbres.

L’espai d’horts comunitaris és al costat de les façanes restaurades

La plaça central incorpora una combinació de gespa natural i artificial. Es tracta d’una gespa especial provinent de França, molt resistent a la sequera, que es provarà durant uns mesos.

Espai de jocs infantils

Hi ha també diversos espais de cal·listènia i una gran medusa de jocs amb terra de cautxú. El parc obrirà portes aquest diumenge amb la Festa de la Primavera de l’Ajuntament de Barcelona.