En menys d'una hora, cada dimarts enllesteixen 50 menús especials. Aquests àpats aniran a parar a un nou menjador social, per a nens i nenes del barri del Besòs. Cada dia de la setmana se n'encarrega un hotel diferent, que s'ha afegit a aquesta iniciativa del Rotary Club. GUILLERMO OLALLA, cap de cuina del Gran Hotel Havana Silken "Hablando con los demás hoteles nos hemos puesto todos de acuerdo para hacer todos menús distintos, no se aburran y se diviertan y tengan más opciones de comidas variadas y saludables." Aquí tothom hi aporta el seu gra de sorra. Els hotels cuinen de manera solidària i també són voluntaris els qui transporten el menjar en vehicles que s'han comprat amb l'aportació de diverses empreses. ALBERT FAUS, membre del Rotary Club "El del Gregal és un menjador especial perquè està atenent nens en edat escolar. // Com que és en un barri on hi ha molta necessitat desgraciadament, és un menjador que s'ha omplert de seguida." MONTSE RODRÍGUEZ, menjador solidari Gregal "Ve la mare i els nens que tenen a casa també, són nens de dos anys, 11 mesos, que es queden fora i aquests no tenen ajudes. Ve tota la família, si són cinc persones, cinc persones. Si són nens de l'ESO, vénen més tard, quan acaben els nens petits." Tot i que ara per ara la majoria d'usuaris són nens d'entre quatre i 11 anys, ha augmentat la demanda d'adolescents. El motius és que molts centres de secundària fan horaris intensius i no ofereixen servei de menjador, per això molts alumnes d'ESO no poden optar a les beques de les administracions. Han trobat en aquest espai la resposta més ràpida i familiar.

Actualment, ja són set els menjadors socials que reben menjar gràcies a l’aportació i solidaritat de diverses empreses de la ciutat a petició del Rotary Club de Barcelona. Un dels més especials per a aquesta entitat és el menjador per a menors situat a les instal·lacions del menjador solidari Gregal.

Adolescents sense beca menjador

Aquest espai va obrir fa tan sols tres setmanes i serveixen 50 menús. De moment, hi han acudit 36 infants d’entre quatre i 11 anys, i una desena d’estudiants de secundària i formació professional. La previsió, però, és que el nombre d’adolescents augmenti, i així ha passat en els darrers dies. El motiu és que molts centres de secundària no ofereixen el servei de menjador perquè fan horari intensiu, i per tant, tampoc no tenen ajudes menjador. Al barri del Besòs, han trobat aquesta iniciativa que els acull per dinar.

Menjar d’hotel i solidaritat

Els qui mengen aquí tenen un menú dissenyat i cuinat per 30 hotels de la ciutat. El Rotary Club els ha convençut per col·laborar-hi, i els voluntaris de La Caixa ho transporten amb vehicles fruit de donacions dels membres del Rotary. Els àpats es transporten amb uns recipients especials que mantenen els aliments calents.

Recursos per al menjador Gregal

Entre les aportacions del Rotary Club al menjador Gregal hi ha un aparell per rentar les safates i aconseguir els màxims nivells d’higiene. També han aconseguit taules i cadires per al centre. Els qui serveixen i supervisen el menjador, però, són també voluntaris.